maanantai 5. syyskuuta 2011

Hong kong ja muuta mukavaa.

Melkoisen pitkään sai odotella Kiinan poikien pakettia, mutta tulipahan kuitenkin. Tilasin ebaystä cokin p-sarjan filtteri sälää kiinakopiona (lie tuo pidike samaa muovia).
Paketissa tuli filtteripidike, 72mm adapterirengas (suodinkiertein), ja yksi ND8 neutral density filter ( eli neutraali harmaasuodin joka vähentää objektiiville pääsevän valon määrää. ND8 päästää läpi 12,5% valoa (kolme aukkoa).
Filtteri itsessään on halpatuontikamaa, jotain muovia. Kalliimmat ja laadukkaammat ovat lasia ja maksavat siten enemmän. Joo hankitaan sitten kun heretään ensin köyhtymästä ;D

Metallinen adapteri kierretään objektiivin filtterikierteeseen, pidike liukuu adapterissa olevaan ulokkeeseen ja filttereille löytyy pidikkeestä kolme paikkaa.
Ohessa pari kuvaa:No sitähän piti lähteä vaimon kanssa kokeilemaan, kaupasta haettiin croisantit evääksi ja keitettiin kahvit termariin. Testipaikaksi valittiin Nurmijärvellä sijaitseva Myllykoski. Tuttu paikka ja sopivan lähellä.
Otin useampia ruutuja, joista laitan muutaman tähän . Ei tuo nyt paskempi tulos ole kiinanihmeellä otetuksi, pitää katsella jatkossa lisää noita filsuja mutta ehkä katselen hiukan laadukkaampaa kamaa.
Taas tuli uutta potkua kuvaamiseen, eikä ollut tällä kertaa hinnan kirossa. Koko setti taisi jäädä reilusti alle kahdenkympin postikuluineen päivineen. Eläköön Ebay :Df20  4,6s  26mm  ISO250 (photoshop)

f20  4,6s  26mm  ISO250


f22  6.0s  30mm ISO250

2 kommenttia:

  1. No just! eBaystä olen itsekki tilaillut välillä kaikenlaista. Nyt harkitsen UV -Suotimia DealExtremestä, olis halpoja. No ehkei nyt kuitenkaan, lasin laatu mietityttää...
    Hienoja kuvia olet kyllä ottanut!

    VastaaPoista
  2. Tattista, jep tuo filtterin materiaali ei kyllä vakuuta, tosin saa silläkin kuvan aikaiseksi. Mutta tuo pidin kyllä toimi aivan moitteetta, ne suotimet ehkä kannattaa hommata laadukkaammat. Hauska homma sinänsä, tuo yksi harmaasuodin maksoi 2,90e kiinassa + postit hehe.
    En mainosta, ainoastaan mainitsen että kävin telefotosta taannoin ostamassa lankalaukaisimen ja juttelin myyjän kanssa. Hän kertoi Cokinin p-sarjaa tulevan hyllyyn myyntiin tämän syksyn aikana.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä.

Risukeitin

Tilasin mökkimiehestä risukeittimen kun jouduin ostohysterian kouriin katsellessani keksinnöstä ladattuja youtube-videoita. Minähän olen per...