lauantai 27. elokuuta 2011

Jalkitsa

Just just, aina ei onnistu vaikka miten päin olisi?
Laitan tähän nyt kuitenkin yhden kahdeksasta valotuksesta, tämäkin pieleen mennyt.
En oikein jaksa ymmärtää mitä mä tänä iltana oikein kämmensin, tarkennus aivan metsässä, valotuksen kanssa ei mitään hajua....joo oppiahan tää kaikki on. Noo onpahan tallessa jos tuleepi joskus talvi-iltoina näille naurettua he he.


maanantai 22. elokuuta 2011

Ukkosta ja ullakolla.

Tjooh, meni paras ryske ja pauke sivusuun, kun oltiin kaupoilla ukkosenilman alkaessa. Säämieskin kertoi ukkosen kehittyneen melko yllättäen, ukkonen huijasi siis viisaampiakin.
Vettä tuli aika huolella, 30mm/h paikoitellen. Salamat olivat vuodenaikaan nähden melko tavanomaisia pilvisalamoita, muutaman maasalamankin kyllä bongasin. Kotio tultiin ja lähdin kuvaamaan jälkisalamointia, ja sainkin ekat haparoivat salamakuvat ever. Ei tullut häävejä otoksia mutta tässä lajissa tarvitaan onneakin mukaan, jospa se joskus lykästäisi?
Laitan pari epäonnistunutta kuvaa tähän muistoksi, katsotaan jos saisin joskus parempiakin talteen.


Salama Ansel


Mv-muunnos


Topaz-croppi

Original-croppi
Pihlaja-topaz
Pihlaja-low contrast

sunnuntai 21. elokuuta 2011

4k 2011

Jep jep, hikinen ja raskas urakka takana. Mtbcf:n perinteinen neljän kaupungin kierros (4k) ajettiin tänä vuonna idässä, itselleni reitti oli uusi. Tälläkertaa hain jotain uutta tavanomaiseen ja hakeuduin Samin vetämään ryhmään. Ajovauhti olikin reipasta ja paljon uusia kasvoja mukana, joten sopi suunnitelmiin kuin sialle otsatukka. Omalta osalta reissu meni putkeen, ei teknisiä murheita enkä mennyt nurinkaan. Kaikinpuolin mainio päivä, keli suosi ja meno maittoi. Alussa ja lopussa oli hetkittäin raskasta, mutta hurmoksessa mentiin ja kavereiden huumori siivitti jaksamaan loppuun saakka. Kotona maistui olut ja sauna taivaallisen hyvälle.

Ohessa muutama kännyräpsy fotarilla karkkimakeenällöks tuunattuna, haha! (ok, en tee toiste)
On nämä clubin retkiajot vaan huippuhyviä !!!

Tässä sports tracerin data.
Sama setti googlessa.


Galtseilla huilimassa.

Starttipaikalla jännää.

Timppa.

torstai 18. elokuuta 2011

Caterpillar

Straight from Peoria Illinois, allright folks!
Nojjoo, lievästi överiks vedetty hdr-pläjäys. Noo mut huumorilla vaan, huumorilla ;D


tiistai 16. elokuuta 2011

Haltialassa

Pieni päiväretki Haltialan tilalle, katseltiin eläimiä ja kerättiin maljakkoon kukkia. Muutaman kuvankin nappasin.



maanantai 15. elokuuta 2011

HDR-hörhöilyä jne.

Uusi lankalaukaisin on hankittu, ja yölliset seikkailut saa luvan jatkua. Kelit tosin on vähän kosteat, tulisipa kunnon ukkosenilma salamoineen. Koko kesän oon onnistunut yölliset ukonilmat kiertämään, tulisi nyt kerrankin kohdalle niin saisi koittaa salaman taltiointiakin. Pakollisia amatöörispotteja näjetsen ;D
Iltasella selailin kesän kuvasaalista ja kyhäsin huvikseni yhden hdr-kötöksen heinäpaalista mummon pellolta. Siinä on neljä raw-kuvaa nipussa ja ps:lla hierottu. Mielenkiintoista puuhaahan tuo kieltämättä on, mutta vaatii toooooosi paljon tietämystä ja harjoittelua ennenkuin tulos on edes siedettävällä tasolla.
Yksi mv-muunoskin tuli väänneltyä, kuva on nimeltään "paha maa".
Tsaukkis!

Heinäpaali

Paha maa

lauantai 13. elokuuta 2011

Paranormaali kuvausreissu

Jaaha, piti sitten valvoa koko yö perseidinbongauksen ja falokuffaamisen merkeissä. Ajelin oikein tsadiin saakka ja pällistelin immeisiä. Potentiaalisia kuvausmestoja oikeesti metsästin, vielä jäi se "juttu" löytymättä. Nooh onpahan syy valvoa toinenkin yö joskus. Karl Taylorilta apinoin valon kanssa spedeilyn, ihan mukavaa puuhaa paitsi melko hikistä kun saa juosta hiki hatussa laitureilla ja ties missä. Sain ohiajavista autoista pelonsekaisia ja sääliviä katseita, pitivät varmasti hulluna kun juoksentelin lamppu kourassa keskellä yötä autioilla rannoilla. Kaiken huipentuma oli kun tulin rannasta veks, niin ohi ajoi auto josta nuori nainen huusi: "tuu meille yöks" : D
Illan saldona väsymys, kaksi tyhjää akkua ja rikkinäinen lankalaukaisin, noo mitään ei saa jos ei edes yritä.
Tähän muutama kuva yölliseltä reissulta. Klikkaamalla isommaksi.






tiistai 9. elokuuta 2011

Muu maa mustikka.

Naapurin vinkistä etsittiin marjapaikkaa ja samalla katseltiin jos löytyis sieniä. Pienet marjastajat jaksoivat olla ihmeen hienosti, keräsivät kupilliset mieheen ehkä enemmänkin. On se vaan mukavaa päästä hiljaiseen metsään, marjastaessa ei turhia murheita mielessä pyöri. Kivaa!

marjastajat

Namia

Riidenlieko (Lycopodium annotinum)

tiistai 2. elokuuta 2011

Cinelli Spirit

Oho!
Kesälomalta palattuani tallissa odotti yllätysboxi. Boxista löytyi Cinellin maantierunko, katoppakö nythänmä vasta hokasin!!
Se suorastaan huusi asvaltille, joten sitä piti alkaa kasaamaan hetimiten. Chebicistä haettiin puuttuvia osia, asennettiin kammet ja ohjainlaakeri yms. Vaijerinvetoja ja asennusta riitti muutamallekin illalle, ja viimein ajokki oli kasassa ja valmiina neitsytmatkalle. Todella mielyttävän tuntuista on kyyti, lie rungon omaperäisen designin ja käytettyjen rakennusmateriaalien kombinaatiota?
Lueskelin netistä Cinellistä paljon juttua ja katselin pyörästä kertovia artikkeleita. Pyörän runko, eli sydän on sekoitus columbus terästä ja hiilikuitua, höystettynä hillitynhallituilla linjoilla ja muhveilla. Melkoinen luomus kertakaikkiaan!
Ajokki tuli kasattua nyt käsillä olevilla osilla, joista muutamat menee vaihtoon jahka loppuu köyhtyminen. Suurin kiitos kuuluu ystävälleni Jounille, haaveilut kimppalenkeistä ja maantiepyörästä muuttui näin todellisuudeksi! Ohessa muutama kuva uutukaisesta, ohjaamo on vielä kesken ja kaulaputki lyhentämättä, ajellaan ja säädellään nyt hetki kunnes se oikea ajoasento on löytynyt.

Lisäinfoa:

Cinelli homepage
Columbustubi

Cinelli art.



Cinelli Spirit

Columbus Spirit tubing

Kevätpörriäisten heräämisiä.

Jaahas, jos vaikka kirjoittelis tännekin vaihteeksi. Viime raapustuksen välissä satoi koko talven.  Ei kylläkään lunta vaan silkkaa vettä. ...