perjantai 23. maaliskuuta 2012

Canon powershot s100 + Lowepro apex 30 AW

Joku pakottava tarve tuli hankkia perheeseen pokkari. Doh, eihän siinä mitään, tää on tätä aikaa ja vehkeitähän pitää olla joka lähtöön.
Rajalasta tarttui mukaan canon powershot s100.
Kamera on kokoonsa nähden pippurinen paketti. Linssi on pokkariksi terävä ja valovoimainen, kuvanlaatu yllätti positiivisesti. Kamerassa on full HD-tason videon tallennus, 9 kuvaa/s sarjakuvaus, sis.rakennettu ND filsu,  gps yms.
Hommasin kameran reissukameraksi, lähinnä pienen kokonsa vuoksi. Huonoa tässä on akunkesto, 200 jpeg kuvaa saa tallennettua, jonka jälkeen akku on kaput.
Hähnelin tarvikeakkuja saa telefotosta, niitä pitää ostaa kottikärryllinen.
Hankintalistalle menee myös Jobyn gorillapod micro jalusta, tämä on pieni ja kompakti jalusta pimeässä kuvailuun yms.

Komistuksen suojaksi hankin lowepron sääsuojalla varustetun kameralaukun. Apex 30:seen mahtuu kameran lisäksi se jalusta, parit akut ja muistikortti. Laukku on napakka ja tukevan oloinen, materiaalit on laadukkaan tuntuiset.

Kamera on mukavan looginen käyttää, perheenjäsenetkin pitivät kapineesta kokonsa vuoksi. Tällä tulee varmasti kuvattua paljon, pikkuinen on mukava sujauttaa taskuun kun lähtee reissuun.
Oheen muutama kuva, varoitus: kuvat saattaa sisältää tuotesijoittelua. (klikkaamalla suuremmaksi)

Täältä kuvia suoraan kamerasta täydellä resoluutiolla.

7 kommenttia:

 1. Hirveesti salaattia keb lihan kaa....joku lautasmalli pitäis olla sentäs.
  t:Juke.K

  VastaaPoista
 2. Äläs muuta sano, sitä muuttuu kohta kasvissyöjäksi ,)

  VastaaPoista
 3. Näppärän oloinen peli. Itse ostin joskus Leican D-Lux 5:n vastaavaan tarpeeseen eikä ole tarvinnut katua. Hinta oli tosin järkyttävä, mutta onneksi kaupan päälle tuli Lightroom 3. Tossa Canonissa on siis GPS sisäänrakennettuna, vai? Se kuullostaan hyvältä. Aloin justiinsa kikkailemaan puhelimen avulla GPS -tietoja kuviin. Lisää kokemuksistani siitä touhusta tuolla: www.digikuvaaja.net

  Alkoi muuten tekemään mieli kebabbia...

  VastaaPoista
 4. Kokemusta on Canonin pokkareista.
  Ixus100IS on pieni mutta pippurinen - Canon G12 isoveli ja vielä maustetumpi.
  Hyvä on ostos - kulkee aina mukana...!

  VastaaPoista
 5. Jep, nyt on muutama päivä testailtu ja pari huomiota lisää. Macro-tarkennus ei tahdo sujua, en tiedä onko vika kamerassa vai kuvaajassa (veikkaan jälkimmäistä). Parhaaseen tulokseen oon päässyt asettamalla kameran P-modessa MF-tilaan, ja ruuvannut tarkennuksen tappiin (lähimpään).
  Näin pääsen kohteen "iholle" af:n hankaamatta koko ajan tyhjää. Sommittelen kuvan ja katson takateeveestä tarkennuksen kohdilleen ja otan kuvan.
  No tämä voi kyllä olla ihan omaa mielikuvitusta, mutta aika näyttää mikä on paras tapa.

  Toinen mitä kaipailee macroilussa, on se kääntyvä näyttö.
  Super-macro toiminto ja kääntyvä näyttö tähän olisi kyllä mannaa.

  Teemulle@ juu gps-tallennus kuville tästä löytyy, enpä tosin ole vielä kokeillut. Pitänee ensi tilassa kokeilla.

  Juu ja kamerahan menee huoltoon sitten heti uutena, huomasin että videon kuvaaminen hd- ja hidastusmoodissa tuottaa ruutuun väreilevän kuvan. Näinhän se ei mene, vaan pojat saavat laittaa kameran firmiksen kuntoon ja thats it.

  VastaaPoista
 6. Jahas, homma ei menny ihan kuin Stråmsöössä. Jas-tekniikka vatvoi kameran huollon kanssa melkein kuukauden, kunnes meni hermot ja vaadin uuden kameran Rajalasta.
  Rajalalle pointsit asian hoidosta, Jas-tekniikan vatuloimisesta en jaa edes miinusta.
  Jos kamera lähetetään Saksaan huollettavaksi, jossa varaosaa odotellaan viikko, josta kamera lähetetään takaisin Suomeen, jossa aloitetaan vatvominen uuden kameran tilaamiseksi.....pitäisi kellojen soida?
  Asia olis voitu hoitaa fiksumminkin, asiakkaalle kaupasta uusi kamera käteen ja thats it. Paprut ja muu tilaushässäkkä olis voitu hoitaa taustalla.
  Ei mahda mitään mutta paskan maku keissistä jäi.

  VastaaPoista
 7. jas tekniikalla monopoliasema canonin huollosta suomessa.

  Ylimielinen firma, huonoja kokemuksia itsellänikin.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä.

Risukeitin

Tilasin mökkimiehestä risukeittimen kun jouduin ostohysterian kouriin katsellessani keksinnöstä ladattuja youtube-videoita. Minähän olen per...