lauantai 14. huhtikuuta 2012

Kenkää ja hattua.

2006 hommatut ajokengät alkaa tulla tiensä päähän, saumat ratkeilee, nauhat katkeilee yms. Viime keväänä tekohengitin niitä suutarissa, mutta kyl ne aika loppu jo on.
Tulipa sitten hommattua uudet ja näistä muutama sananen. Ihan ekaks on sanottava, että oli muuten ekat ajokengät jotka tuntuivat hyvältä jalassa heti välittömästi.
Tämä on ns. "entry-level" kenkä, eli ei mikään hipomono kuitupohjalla yms. vaan ihan tavismonot.

Tästä mallista (mavic razor) on kirjoiteltu netissä jonkun verran negatiivista tarinaa, soljen kestävyyttä ja varaosan saatavuutta moititaan. Samoin kenkää moititaan veltoksi. Suojauksiakaan ei ole liikaa.

Ihan kokonaista yhden maantielenkin verran on kokemusta mistä puhua, joten kovin tukevalta pohjalta ei tule.
Itse oon tottunu shimanon mt-90 kengän tuomaan rentouteen, ja ainakin omasta mielestäni nämä ovat huomattavasti napakammat ja tukevamman tuntuiset jalassa.
Soljen kestävyydesta en sano vielä mitään, aika näyttää. Kengän ulkosyrjän suojaus on puutteellinen, siinä saisi olla joku kumitus kiveniskuja ja nirhaumia vastaan.
Kävely näillä onnistuu hienosti, oli yksi valinnan syy. Vertailin myös painoa shimanon vastaavaan ja mavic vie tämän kisan 6-0.
Klossit piti ostaa erikseen, no tulipahan samalla ostettua uudet polkimet maantiekiituriin. Klossien alle tuli metallispaceri joka pitää klossin oikealla korkeudella pohjasta, joten käyttö on myös jouheata.

Hankin samalla reissulla maantiekypärän, entinen on..... hmmmm, no entinen :)
Sovitin muutamaa eri valmistajan kypärää, mutta giroihin tottuneena tämä malli (savant) istahti päähäni mukavasti. Pehmusteita on mukavasti kypärän sisällä, ja etenkin otsan alueella ne on aika hyvin sijoiteltu kun eivät tunnu pahalta tai paina mistään kohtaa.
Kaularemeli on perusmallia ja säädöt simmpelit. Kypärän pannankiristys systeemi on napakka ja kiristysnappula mukava käyttää.
Tämäkin malli edustaa kultaista keskikastia, paino on hillitty 238g, vain 16g painavampi kuin mallin puolta kalliimpi lippulaiva Aeon.

Että tämmöstä ny tällä kertaa, kyllä nyt kelpaa patsastella uusilla pattiineilla ja päähineellä ;D
Varusteita on miljoonia erilaisia, nämä ovat vain omat valintani.
Kuvia.
Sisukset

pohja

soljet

klossit

giro savant
kiristyspanta

pehmusteetEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä.

Risukeitin

Tilasin mökkimiehestä risukeittimen kun jouduin ostohysterian kouriin katsellessani keksinnöstä ladattuja youtube-videoita. Minähän olen per...