lauantai 7. huhtikuuta 2012

Primus keitin ja kaakaot.

Jahas, tyhjän löpinät jatkuu sarjassamme keittimen testaus.
Hommasin netistä käytetyn primuksen keittimen, ja päätettiin poitsun kans käydä testaamassa keksintöä. Keitin on itsessään melkoisen painava, kevyimmät ul-keittimet painaa kai puolet tuosta mutta meitähän se ei haittaa katoppakö on sen verran palio palkkia reidessä että jaksaa tuon vertaset vermeet metsään raahata ,)

Litran kattilaan menee 230g kaasupatruuna, ja itse poltinkin pakkautuu vielä jotenkuten kannen alle. Tämä oli itseasiassa keittimen hankinnan syy, näin menetellen repusta säästyy kallisarvoista tilaa kesän maastopyörävaellusta silmälläpitäen. Mikään ei oo niin viisas ku immeinen heh heh!

Oon keitelly vedet Jetboililla mutta siihen kehveliin ei mahdu tuo 230g kaasu, muutenhan se on hyvä keitin, kevyt ja nopea mutta vie pirulainen repusta sitä arvokasta tilaa.
Reissuillani keittely on pääasiallisesti veden keittoa, ruokailut tapahtuu aamulla ja illalla "lisää vain vesi" tyylisesti.

Tässä keittimessä poltin on "wanahaa malliwa", joka levittää liekin tasaisesti kattilan pohjaan, uudemmissa malleissa liekki on terävämpi ja on kuulemma näinollen myös tehokkaampi.
Noh, itse taas tykkään enempi tästä vanhasta mallista, pidän liekin muodosta ja väristä ja ennenkaikkea parasta tässä on ääni.
Keitin tuhisee pehmeästi eikä "tohise" hurjasti kuin hornetin jälkipoltto.
230g kaasulla meinaan pärjätä neljän päivän keittelyistä, jotka tapahtuu poikkeuksetta teltan absidin suojissa.
Tosimies ei siis kusekkaan tämän perään (eikä tämän blogin), mutta minä pidän tämän keittimen "fiiliksestä".

Kiitokset Tonille, joka keittimestään luopui, se saa uuden elämän reissukeittimenä ja iltojen ilona.
Kaakaot saatiin tehtyä ja hyvälle maistui eväspalasten kanssa.
Kuvia testireissulta.Takatalvi.

Keppikävelijä.


Kanervat.
Ready to go.

Hyvin tuhisee!

+3min ja vesi kiehuu.

Kaakaomies.

Näkymä järvelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä.

Risukeitin

Tilasin mökkimiehestä risukeittimen kun jouduin ostohysterian kouriin katsellessani keksinnöstä ladattuja youtube-videoita. Minähän olen per...