maanantai 21. tammikuuta 2013

Isojärven kansallispuistossa.

Katkaistiin toverini Tapion kanssa talven selkä, ja samoiltiin yöksi Kuorejärven laavulle.
Pakkasta oli Heikinpäivän aamuna reippaasti, -29 astetta. Keli kuitenkin lauhtui muutamassa tunnissa siedettäviin -13 lukemiin.
Paikka ei ollut kummalekkaan meistä entuudestaan tuttu, koitettiin kepillä jäätä ja meitä onnisti. Alue on upea, ja sopivan ajomatkan päässä etelänvetelän päiväretkiä silmällä pitäen.
Pikantin mausteen retkelle toi lievä suunnistuspummi heti alkuun, sinänsä harmiton erehdys mutta ai että meitä illalla nauratti :)
Illalla keli muuttui tuhnuiseksi, ja sateli hiljakseen lunta. Eipä haitannut ollenkaan, päinvastoin, oli mukavan rauhallista ja hiljaista.
Tulia pidettiin, juteltiin mukavia ja illan päätteeksi lompsittiin järvi ympäri ihastellen luonnon rauhaa.

Minä heräsin yöllä kun tähtitaivas oli auennut, sitähän piti kuvata. Revontuletkin pääsin kuvaamaan ensikertaa, tosin kuvista ei kummoisia tullut.
Kömmin sitten takaisin "sulkasäkkiin" (kuten Tapsa omaansa nimittää), ja seuraavaksi kun luomeni aukaisin, aurinko paistoikin kirkkaana.
Syötiin aamiaista ja pakkailtiin retkikamppeita. Vielä käytiin kierros kuvaamassa vastarannan jääveistoksia, ja lompsittiin kohti Heretyn kämppää ja kotimatka sai alkaa.
Tosi mukava reissu, kiitokset toverille!!
Menkää ihmiset metsään, siellä mieli lepää ja sielu saa balsamia haavoille.

Ps. Kuvia on paljon, määrä korvaa laadun ;D


6 kommenttia:

 1. Paljon on kuvia ja hyviäkin vielä. Otatko nuo tähtitaivas kuvat jalustalta ja millä asetuksin? Ovat mielestäni hyvin kauniita :)

  VastaaPoista
 2. Maarit@
  Yleensä kuvaan noita tähtijuttuja aukolla f8-16, manuaalitarkennus äärettömään. Iso arvoksi tietty mahdollisimman pieni ja kamera tukevasti jalustalle.
  Minä ihmettelin kun kuvat olivat jotenkin epäskarppeja, kotona huomasin että olin kuvannut nuo aukolla f2.8? Hehheh....
  Kameran laitan M-asetukselle, suljinajaksi bulb. Bulb tilassa voi pitää suljinta auki haluamansa ajan, yleensä kokeilemalla löytyy sopiva.
  Yli 30s valotuksissa tähdet rupeavat muuttumaan viirumaisiksi, tuon ajan alle siis pitäisi pyrkiä jäämään.
  Hyvä apuväline kameran laukaisemiseksi, on joko lankalaukaisin, tai radiolla toimiva kaukolaukaisin kameran tärähtämisen välttämiseksi.
  Tällaiset ohjeet muistan joskus lukeneeni, vielä kun muistaisi nuo sitten kuvaustilanteessakin... ;D

  VastaaPoista
 3. Pakko sanoa että on tässä vaivaa nähty ja paljon kenttäolosuhteissa tällaisten kuvien ottamisessa. Tuo kenttäpakki liekeissä -kuva on oma suosikkini.

  VastaaPoista
 4. Varmasti upea reisu ja tuollaisilla retkillä on pakko tapahtua jotakin kömmähdyksiäkin, nehän ovat koko reisun suola ;)
  Kuvat tihkuu tunnelmaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia kommenteista, olette hienoja ihmisiä joka nokka!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä.

Risukeitin

Tilasin mökkimiehestä risukeittimen kun jouduin ostohysterian kouriin katsellessani keksinnöstä ladattuja youtube-videoita. Minähän olen per...