sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Street Vol 2

Loput street-kuvat eetteriin. Tapasin kadulla erään kodittoman herran, juteltiin ja pyysin häntä kuvattavaksi. Kaveri tykkäsi kuvastaan ja sanoi: "laita siihen Aulis, koditon"
Eräs toinen henkilö luonnehti kaverin katsetta: "Se käyttää kaikki ne sanat jotka yleensä jäävät sanomatta." Olen täysin samaa mieltä!

Aulis, koditon.



Kalle


Laukku

Gatekeeper




lauantai 26. tammikuuta 2013

Street Vol 1

Street-kuvausgenren hengessä kiertelin pitkin Helsingin katuja. Jännitti lähestyä tuntemattomia ihmisiä, mutta yllättävää kyllä, monet suhtautuivat positiivisesti pyyntööni saada kuvata heitä.







tiistai 22. tammikuuta 2013

E pur si muove !

"Se liikkuu sittenkin". Legendan mukaan Galileo Galilei olisi mutissut jotain tuon suuntaista?
No, me teimme poikien kanssa ikiomaa "tähtitiedettä", ja tuloksethan oli aika yllättäviä. Tai ainakin poikien suusta kuului: "Waaauuuu, miten toi on mahdollista?" :D



maanantai 21. tammikuuta 2013

Isojärven kansallispuistossa.

Katkaistiin toverini Tapion kanssa talven selkä, ja samoiltiin yöksi Kuorejärven laavulle.
Pakkasta oli Heikinpäivän aamuna reippaasti, -29 astetta. Keli kuitenkin lauhtui muutamassa tunnissa siedettäviin -13 lukemiin.
Paikka ei ollut kummalekkaan meistä entuudestaan tuttu, koitettiin kepillä jäätä ja meitä onnisti. Alue on upea, ja sopivan ajomatkan päässä etelänvetelän päiväretkiä silmällä pitäen.
Pikantin mausteen retkelle toi lievä suunnistuspummi heti alkuun, sinänsä harmiton erehdys mutta ai että meitä illalla nauratti :)
Illalla keli muuttui tuhnuiseksi, ja sateli hiljakseen lunta. Eipä haitannut ollenkaan, päinvastoin, oli mukavan rauhallista ja hiljaista.
Tulia pidettiin, juteltiin mukavia ja illan päätteeksi lompsittiin järvi ympäri ihastellen luonnon rauhaa.

Minä heräsin yöllä kun tähtitaivas oli auennut, sitähän piti kuvata. Revontuletkin pääsin kuvaamaan ensikertaa, tosin kuvista ei kummoisia tullut.
Kömmin sitten takaisin "sulkasäkkiin" (kuten Tapsa omaansa nimittää), ja seuraavaksi kun luomeni aukaisin, aurinko paistoikin kirkkaana.
Syötiin aamiaista ja pakkailtiin retkikamppeita. Vielä käytiin kierros kuvaamassa vastarannan jääveistoksia, ja lompsittiin kohti Heretyn kämppää ja kotimatka sai alkaa.
Tosi mukava reissu, kiitokset toverille!!
Menkää ihmiset metsään, siellä mieli lepää ja sielu saa balsamia haavoille.

Ps. Kuvia on paljon, määrä korvaa laadun ;D






















sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Huippuvuoret ja varis.

Poikkesin kyläreissulla Uutelassa. Skatanniemessä oli tungosta, kuvaajia pilvin pimein ja muitakin ulkoilijoita (hassu sana) paljon liikkeellä.
Koitin "nähdä" autiudesta (taas hassu sana) jotain kuvattavaa, tarttuihan tuoltakin sentään jotain kennolle. Tietysti jäästä olis voinu jotain yksityiskohtia koittaa poimia, ehkä sitten ens kerralla.
Varista kyttäsin pitkään, viimein se lähti lentoon ja muutaman otoksen sain. Tai yhden.
 Huippuvuoret kuvaan laitan "behind the scenes" otoksen, jonka otin kännykällä. Itse vuorikuvan valaisin salamaa apuna käyttäen ;) Hehheh, eiks ookki jännää!

"huippuvuoret"

Behind the scenes



lauantai 12. tammikuuta 2013

Koskikuvia tähän väliin.

Lauantaina pikku retki lähimaastoon. Eipä ollut karoja, mutta saukon jälkiä kosken rannalla oli. Kylmä, -15 näytti auton mittari.







sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Maalisotkua

Että semmosta vaan, kun valoa ei ulkona ole, niin kellaristudio ja diy-systeemit kehiin!
Kaikenlaisia ohjeita ja vinkkejä interwebin syövereistä löytyy, valitse mieleinen ja ala touhuta. Näitä nyt on nettisivut pullollaan, kuka mitäkin virittelee.
Minä valitsin tällä kertaa maalitipat ja pari suurta seinälaattaa. Pipettiä, millä olisin saanut maalipisarat tiputeltua hallitummin, en löytänyt tähän hätään mistään. Sen virkaa sai toimittaa pienehkö injektioruisku.
Laatat asettelin niin, että pääalusta oli työpöydällä, ja toinen laatta 45 asteen kulmassa heti siinä takana, ikäänkuin taustana.
Salaman (orja) virittelin laattojen yläpuolelle, välähdyspään suuntasin osoittamaan taustalaattaan ja tehoksi 1/16.
Maaliruiskun viritin koko rakennelman yläpuolelle, jesseteipillä hyllyn reunaan kiinni.

Kamera jalustalle, ja asetukset: f16, 1/200s ja iso200 (optiikka 180mm f2,8).
Ekan tipan pudotin, tarkensin kohteeseen (ruuvarin kärki apuna) ja vaihdoin manual focukseen. Sitten lisää tippoja (sotkua) ja lankalaukaisimella ohjasin suljinta.

Maalina käytin punaista tikkurilan vesiliukoista kalustemaalia, sitä on helppo pyyhkiä veteen kostutetulla rätillä. Melko sottaista puuhaa. Hokasin myös, että maalin koostumuksella on myös väliä. Itse ohensin maalia hiukan vedellä, kun ei alkanut kunnon roiskeita kennolle tarttumaan.

Kuvankäsittelyn hoidin photoshopissa. Muutamat roskat siivosin pois, rajasin kuvan ja säätelin värit mieleiseksi huey/saturaatio toiminnolla.

No eihän tämä varsinaisesti itse valokuvausilmaisua edistä, mutta onpahan pois muusta pahanteosta. Niin, ja oppii taas jotain uutta salaman käytöstä ;)
Kellaristroboilu kunniaan sanon minä!



Kevätpörriäisten heräämisiä.

Jaahas, jos vaikka kirjoittelis tännekin vaihteeksi. Viime raapustuksen välissä satoi koko talven.  Ei kylläkään lunta vaan silkkaa vettä. ...