perjantai 20. syyskuuta 2013

Valoa kansalle.

No kyllä ny näkee, olisi Thomas Alva Edisonkin varmaan hihkunut jos olis nää kiinan ihmeet nähnyt.
Tilasin Singaporesta lightmalls.comista solarstorm merkkisen polkupyöräilyyn suunnatun valaisimen.
Paketista löytyi itse lampun lisäksi, akku, laturi (euro) ja kiinnitys kumirinkulat.
Kiinan pojat lupailee tälle valolle 1100lumenen valotehon, todellisuus on mitä lienee?
Jokatapauksessa valoa tuntuu olevan reippaasti, spotti mukavan tiukka ja lähialueellekin riittää hajavaloa. Lampun rakenne on yllättävän jämäkkä, liitoksien tiiveydestä en menisi takuuseen.
Johdot tuntuu melkoisen halvoilta ja arvelisin niiden kohmettuvan lämpötilan laskiessa (mutu). Johdon pituus on riittävä, akun saa juomareppuun ja lampun kypärään, liittimessä on muovinen varmistusrengas kiinnipysymisen varmuudeksi.
Akunkestosta en vielä osaa sanoa, muuta kuin että näissä "halpiksissa" on maanantaipainoksia mukana, saa nyt nähdä miten tämä yksilö jaksaa toimia. Lampun takaosassa oleva ledi-indikaattori kertoo akun varaustilan: kolme lediä = täysi akku, kaksi lediä = puolet jäljellä, yksi lediä = akku lopussa.
Aikaisempi kiinanihme sammui ja meni pimeäksi, tämän uuden akun liitin on samanlainen ja kas, lamppu syttyi eloon.
Pitänee tilata yksi akkupaketti, varavaloja kun ei koskaan ole liikaa?
Kaverilla on sama lamppu stongassa, ja mitä olen muutamat pimeäajolenkit hänen kanssaan ajellut, on lamppu toiminut moitteetta, ollen suht kirkaskin.
Kumilenkkikiinnitys tankoon tai kypärään onnistuu, tosin kumilenkkikin on melko onnettoman tuntuinen, saapahan nähdä kuinka kestää.
Lamppu maksoi 32e posteineen, ja tuli Singaporesta Suomeen reilussa viikossa (9vrk). Kannattaa olla tarkkana tilauksen kanssa, sain seurantakoodin vasta s-postikyselyn kautta. Maksu ehdottomasti paypalin kautta imo (oma mielipiteeni).
Aivan holtitonta hehkutusta en lampulle anna, mutten kyllä tyrmäystäkään, kiva pikkuvalo ja yllättävän tehokas on mokoma!

Verrokkina mulla on lupinen wilma, joka on kaikin puolin laadukkaamman oloinen, valotehoa on enemmän ja kuvio laajempi. Mukana tuli otsapanta, laukku ja käyttöohje.
Tämä on kymmenen kertaa kalliimpi kuin kiinan veljensä, mutta alan vähitellen uskoa tietäväni syyn hintaeroon (tai ainakin näin uskottelen itselleni hehheh).
Solarstormin tuikun hankin tankovaloksi, toivottavasti lunastaa paikkansa.
Kuvia keksinnöistä.

Viimeisimmät valotehokuvat järjestyksessä ylhäältä alas.
-riistovalo + lupine
-solarstorm low
-solarstorm mid
-solarstorm high
-solarstorm high + lupine












 

  






















lauantai 7. syyskuuta 2013

Kalareissu

Pernajassa kalassa, kuvasin vähän mutta pääasiassa nautin auringosta ja ystäväni seurasta. Merihanhet ja merimetsot viihdyttivät muuten niin leppoisaa kalastusretkeä, sieluni levähti hetkisen.














Kevätpörriäisten heräämisiä.

Jaahas, jos vaikka kirjoittelis tännekin vaihteeksi. Viime raapustuksen välissä satoi koko talven.  Ei kylläkään lunta vaan silkkaa vettä. ...