lauantai 26. maaliskuuta 2011

Tuusulanjärvellä.

Päivällä vein nappulat säbätreeneihin ja itse suuntasin auton nokan Tuusulanjärven padolle, siihen yläjuoksulle. Perhana siellähän oli menoa ja melskettä, enemmän ja vähemmän. Oli kuvaajaa ja lintuharrastajaa kiikaroimassa, niin ja sitten meitsin lättäjalat siellä seassa ;D

Juttelin siinä tuokion erään pariskunnan kanssa, olivat tulleet isokoskeloita bongailemaan. Kertoilivat että siinä sulassa on nyt kaksi naarasta ja kaksi urosta. Emäntä kertoili nähneensä myös koskikaran alempana joella, ja siinä turistessa se sitten ilmestyikin meidän yllätykseksi siihen sulan reunaan!
Jäin sitten siihen kuvailemaan, ja perhana kun siinä kävikin kylmä pohjoisviima, meinasi sormet paleltua.
Soittelin innoissani duunikaverille (Sepolle), joka on innokas lintuharrastaja ja hänellä on monen vuoden tausta harrastukselle. Kävin noukkimassa Sepon kyytiin Vantaalta ja palasimme lintuja katselemaan.
Nyt niitä koskikaroja olikin kaksin kappalein, joista toinen oli varmuudella uros kun visersi lentäessään. Toinen ei pukahtanut mitään.
Seppo kertoili niiden olevan "etelän-lomalla", ja linnut palaavat pesimäalueilleen pohjoiseen myöhemmin keväällä.
Jänniä veijareita !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistä.

Kevätpörriäisten heräämisiä.

Jaahas, jos vaikka kirjoittelis tännekin vaihteeksi. Viime raapustuksen välissä satoi koko talven.  Ei kylläkään lunta vaan silkkaa vettä. ...