tiistai 21. elokuuta 2012

No hohhoijjaa....

Suuret oli taasen luulot että auton valaisu pezlin 50lumen ledivalolla onnistuis, mitähän sitä taas funtsaili kun tämänkin keksin? No jos on lusikalla annettu ei voi kauhalla vaatia, vai miten se oli.
Leikin sitten tuotoksilla ja fotaroin kuvia ihan huolella, ja jos ei muuta niin tuli niistä kai erilaisia kuin .....hmmmm, no en mä tiedä ;)
Kalustokaan ei juuri kirppiskamppeita parempi ole, voi kehveli miten olis kiva isolla kennolla ja kirkkaalla lasilla leikkiä. Kun olis edes salamat. Katselin ebayn kameratarvikevaltamerestä tarjontaa, ja huoh.... kuka noista triggeri/salamihässäköistä selvää saa. Olis meitsin budjettiin just nappiin, mut kun ei osaa/tiedä että minkä niistä ottais?

Kotterokuvan väänsin viidestä valotuksesta layer maskilla, ja BW-käännöksestä eraserilla sävyjä näkyviin. Kuvauspaikka pressan linnan huudeilla relanderin raflabotskin vieressä.Huomasin että meitin biilistä kasvaa liikennemerkkikin.
Ainakin kaksi autoa kampesi katsomaan mikä on miehellä hätänä kun lampun kanssa heiluu. Ihme kun ei tullu poliisit paikalle, kaks kertaa senkin jo onnistunut tekemään....

Tää puskajussikuva on Kaivarista. Random älynväläyksenä 35mm nikkori nokalle, pika tarkennus noin suurinpiirtein samalla etäisyydellä oleviin lampputolppiin. Vipstaakit manuaaliksi ja suuntasin putken puskaan ja maalailin petäjänlatvuksia lampulla 30s Iso200. Mustavalkoiseksi ja käyriä ja vaikka mitä ruuvailuja....heh heh. Halvat on huvit!

Touhottaja


4 kommenttia:

 1. Joo... halpaa mutta totista hommaa.
  Kattelin tuolla 'isojen-poikien' blogissa kun he kiistelivät kameroista ja niiden tekemästä jäljestä....
  Viiksikarvojen terävyydestä...
  Huhh...huhhh... ei uskoisikaan.
  Noh... kinasteltiin sitä ennekin - se oli kiistan aiheena useasi millä kameralla saa 'karvan varjon esille...!'

  VastaaPoista
 2. Heh vai viiksikarvojen terävyydestä ne isot pojat vääntää ;) Olis se kyllä hienoo leikkiä noilla salamalaitteilla, tuo kotterokuvakin ja muutkin ns. tuotekuvat vois saada uutta potkua kun sais kunnolla valaistua.
  Pitää tutustua paremmin tarjontaan, kun niitäkin on sun seitsemää sorttia. Toinen on ttl ja toinen manuaali, toinen tukee nopeampia suljinaikoja ja toinen ei..... josko sitä johonnii salamakurssille pitäs lähtee :)

  VastaaPoista
 3. Omalaatuisen tunnelman olet saanut kuviin loihdittua, se on varmaa. Ja eihän tässä tarvi rystyset valkoisina ja hampaat irvessä vääntää, pääasia että on mukavaa! Kyllä kunnon salamasetillä saa hienoa jälkeä, itse räpsyttelen noita Speedlitejä kun on aika ja innostusta. Olispa aikaa enemmän...

  VastaaPoista
 4. Tänks Teemu kommentista! Joo kysehän tässä oli oivaltamisesta jälleen kerran, toivottoman tehoton valonlähde tuo pezl oli. Mutta pitihän tuokin kokeilla heh heh.
  Noista salamalaitteista oon haaveillut jo pitkään, krooninen rahanpuute on estänyt tehokkaasti hankinnan....mutta jippii ja jepulisjee, eilen laitoin ekan sb-800:n tilaukseen, toinen ehkä myöhemmin.
  Tutkailin ensin noita triggerihässäköitä, mutta päädyin kuitenkin nikonin omaan speedlight järjestelmään koska tuo runkoni tukee langatonta "luovaa valaisujärjestelmää" joka näissä on hieno ominaisuus.
  Tuskin maltan odottaa kokeiluja ja valon kanssa leikkimistä ja sitä mukaa ehkä sen ymmärtämistä?
  Kirjoitukseni antoi ehkä väärän kuvan hampaat irvessä vääntämisestä, ei pitäis kai "ajatella ääneen".
  Kaikella täytyy olla tarkoitus, kantapään kautta oppimisellakin :D

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä.

Kevätpörriäisten heräämisiä.

Jaahas, jos vaikka kirjoittelis tännekin vaihteeksi. Viime raapustuksen välissä satoi koko talven.  Ei kylläkään lunta vaan silkkaa vettä. ...