perjantai 9. syyskuuta 2011

Uutelassa.

Jee jee, kamat autoon ja nokka kohti Uutelaa. Taivaalla outo valoilmiö pitkästä aikaa, pilvii ja muuta tsydeemii kiva kiva!
Meri oli melkein tyyni mutta aina siinä sen verran liikettä on että sai kokeilla harmaasuodinta. Siellä olikin kivat värit taivaalla, aurinko laskee sinne niemen taa sopivasti, maalaten taivaan kaikilla södeillä naminamiväreillä.
Muutamat shotit nappasin ja sitten piti jo kiiruhtaa kotiin.
Yksi kuva on itseasiassa kolme valotusta päällekkäin, curves työkalulla väännelty ja valkotasapainoa muokattu.
Rakas joulupukki, olisitko ystävällinen ja toisit mulle laajakulman jouluksi, muksuille ja vaimolle tietty ne parhaat lahjat ekaks.....

f22  6.0s  18mm  ISO250


f22  25s  18mm  ISO100
f22   6.0s  18mm  ISO100
4 kommenttia:

 1. Mahtava kuvasarja, värit aivan huikeat tietty, koska pidän juuri näistä värisävyistä. Tuollainen harmaasuodin pitäisi saada ja tietenkin se laajakulma, josta jouduin luopumaan kameranvaihdon yhteydessä. Pitkä valotus tekee kyllä ihmeitä kuville.
  t. Manteli

  VastaaPoista
 2. Onpa upeita kuvia! Tuo taivas on kyllä hienoimpia näkemiäni! Mistäs niitä harmaasuotimia taas saikaan..?

  VastaaPoista
 3. Wuhuu kiitokset kommenteista Manteli ja Teemu!
  Nuo "valot" ja värit olivat kyllä aika huikeat jo luonnossakin tuolla Uutelassa, merellä oli jotain sadekuuron tapaisia ja tummia pilvimassoja liikkeellä. Värisävyt ja kontrasti vielä korostuivat auringon laskiessa, niitä sitten kuvasin BKT(bracketing)-modella ja muokkasin photarissa. Tuossa edellisessä postauksessa puhelin tuosta suotimesta, mutta laadukkaampia kannattaa ehkä kuitenkin katsella. Telefoto pitää hyllyssään Cokinin p-sarjaa jota kai voisi jo edistyneemmillekin kuvaajille suositella.

  -Jaska

  edit. typoja

  VastaaPoista
 4. Ainiin, lämpimästi tervetuloa Manteli ja Teemu!!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä.

Risukeitin

Tilasin mökkimiehestä risukeittimen kun jouduin ostohysterian kouriin katsellessani keksinnöstä ladattuja youtube-videoita. Minähän olen per...