sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Maalisotkua

Että semmosta vaan, kun valoa ei ulkona ole, niin kellaristudio ja diy-systeemit kehiin!
Kaikenlaisia ohjeita ja vinkkejä interwebin syövereistä löytyy, valitse mieleinen ja ala touhuta. Näitä nyt on nettisivut pullollaan, kuka mitäkin virittelee.
Minä valitsin tällä kertaa maalitipat ja pari suurta seinälaattaa. Pipettiä, millä olisin saanut maalipisarat tiputeltua hallitummin, en löytänyt tähän hätään mistään. Sen virkaa sai toimittaa pienehkö injektioruisku.
Laatat asettelin niin, että pääalusta oli työpöydällä, ja toinen laatta 45 asteen kulmassa heti siinä takana, ikäänkuin taustana.
Salaman (orja) virittelin laattojen yläpuolelle, välähdyspään suuntasin osoittamaan taustalaattaan ja tehoksi 1/16.
Maaliruiskun viritin koko rakennelman yläpuolelle, jesseteipillä hyllyn reunaan kiinni.

Kamera jalustalle, ja asetukset: f16, 1/200s ja iso200 (optiikka 180mm f2,8).
Ekan tipan pudotin, tarkensin kohteeseen (ruuvarin kärki apuna) ja vaihdoin manual focukseen. Sitten lisää tippoja (sotkua) ja lankalaukaisimella ohjasin suljinta.

Maalina käytin punaista tikkurilan vesiliukoista kalustemaalia, sitä on helppo pyyhkiä veteen kostutetulla rätillä. Melko sottaista puuhaa. Hokasin myös, että maalin koostumuksella on myös väliä. Itse ohensin maalia hiukan vedellä, kun ei alkanut kunnon roiskeita kennolle tarttumaan.

Kuvankäsittelyn hoidin photoshopissa. Muutamat roskat siivosin pois, rajasin kuvan ja säätelin värit mieleiseksi huey/saturaatio toiminnolla.

No eihän tämä varsinaisesti itse valokuvausilmaisua edistä, mutta onpahan pois muusta pahanteosta. Niin, ja oppii taas jotain uutta salaman käytöstä ;)
Kellaristroboilu kunniaan sanon minä!



1 kommentti:

Kiitos käynnistä.

Kevätpörriäisten heräämisiä.

Jaahas, jos vaikka kirjoittelis tännekin vaihteeksi. Viime raapustuksen välissä satoi koko talven.  Ei kylläkään lunta vaan silkkaa vettä. ...