keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Diy today

Vuorossa diy-osasto, nokkelia ja nerokkaita kehitelmiä kiperien tilanteiden pelastamiseen, tee-se-itse hengessä.
Poikkesin etrassa, ja hankin pikaliimaa ja 3M liimattavaa velgro-tarranauhaa, maksoi parikymppiä 2m.
Väkertelin joutessani näillä eväillä seuraavasti:

"Salama sträppi", hihna, panta, tai whatever you name it. Tällä voi kiinnittää salamapäähän mitä mieleen juolahtaa: pidikkeitä, heijastimia, snootteja tms?
Homma on helppo: leikataan n.40cm pätkä vanhaa fillarin sisuria halki, pestään ja kuivataan. Liimataan toiselle puolelle koko matkalle karvasta jutskaa, ja vastapuolelle n. 4cm pätkä sitä koukkumallia. Done!
Akkukotelo.
Noiden lamppujen kanssa tulee tuherrettua ladattavien akkujen kanssa, ja voi sitä tuskailun määrää kun ei muista ovatko ladattuja vai ei? Kaiken lisäksi niitä pyörii kameralaukun pohjalla, auton lattioilla, tyynyn alla, puurolautasella ja mitä eriskummallisimmissa paikoissa. Grrrrr.
Tästä suivaantuneena, tilasin akkulasta (http://www.akkula.fi/) kasan muovisia akkukoteloita.... ja muutamat eneloop akut, yllätys yllätys.
Liimasin boxien pohjaan palat velgro tarranauhaa, ja heureka, enää ei akut pyöri puurolautasella vaan nököttävät kiltisti koteloissaan. Ladatut värillisissä, lataamattomat kalpeissa. Nih!Värikalvo (geeli) pidike.
Sain kaverilta nipun värikalvoja, kameranörtit nimittää näitä geeleiksi. Näillä voi luoda efektejä kuviin tai tasapainottaa salamavaloa vallitsevaan valoon nähden.
Mutta millä kiinni??
Leikataan ohutta muovia (tätä saa vaikkapa muovisista myyntipakkauksista tms.) reilu 10 cm pitkä, ja noin salamapään levyinen suikale, taitellaan niin että liuska mahtuu sisään ja jätetään yksi sivulirvake 90 asteen kulmaan, ja muotoillaan sitä niin että sopii edellä tekemämme sträpin alle.
Zum Teufel! Diy-geelipidikehärpäke on nähnyt päivänvalon.

Täällä nerokas blogikirjoitus (noin)
Ai miksi ostit pikaliimaa?
No siksi kun sössin viime kerralla salamatriggerin jalan poikki. Kokemus on osoittanut, että tällä loctiten pikaliimalla pysyy kovamuovi aikas hyvin kasassa, toki riippuhan tuo aina tapauksesta ja muovin laadusta.
Näissä kiinanihmeissä tuo jalka on muovista, ja kuten arvata saattaa: tosi herkkä murtumaan.
Suolistin laukaisimen, ja liimasin puuttuvan palasen kiinni ja vot, sehän toimii!
Kuka kieltää viemästä näitäkään älynväläyksiä uusille, innovatiivisimmille ja nerokkaimmille tasoille? Ota ja vie, yllätä meidät ja itsesi. Lopuksi askartelupaskarteluun sopivaa taustamusiikkia Robinilta, se "puuttuva palanen" ;D
3 kommenttia:

 1. On sulla monimutkaisen näköinen viritys:) Onko itse kuva jo otettu :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noi jutskat mun mielestä melko simppeleiltä vaikuttaa, tosin en ole kyllä se penaalin terävin kynä ;)
   Tuolla edellisessä postauksessa noita kuvia on useitakin, kommentista päätellen ei erityisemmän onnistuneita :D
   Siitä hyvä uutinen, että alhaalta on aina hyvä suunnistaa ylöspäin!

   Poista
  2. En ole itse asiassa niitä kuvia vielä nähnytkään. Täytyypä katsoa:)

   Poista

Kiitos käynnistä.

Kevätpörriäisten heräämisiä.

Jaahas, jos vaikka kirjoittelis tännekin vaihteeksi. Viime raapustuksen välissä satoi koko talven.  Ei kylläkään lunta vaan silkkaa vettä. ...