torstai 4. huhtikuuta 2013

Ma osti makro.

Juu, ma ostamas makrokakkula. Ma ei tieta mita ma silla tehda, mut kaippa ma jotai tolla sit kuvata?
No läppä oli, taisin tossa joku aika takaperin mainita, että kun kasvan isoksi niin hankin makrolasin. Nyt mä sit kai oon kasvanu isoks?
Ihmeellistä, miten yksi polkupyörä ja metsäsukset muuttuu lasiksi ja muoviksi...
Kovin vähän oon uuteen tuttavuuteen kerenny perehtyä, mutta muutamia testikuvia tarkastellessa kävi selväksi että vuosia on mennyt "pimennossa".
Jo ensiotoksista lähtien, käsitys makrolinssin äärettömän ohuesta terävyysalueesta valkenee. Tämä on kuvausalue jota olen haaveillut voivani harrastaa, nyt voin ja oppiminen voi alkaa. Tuskin maltan odottaa kevättä ja kesää, mitä kaikkea voinkaan "saalistaa".
Sisällöllisesti haluaisin kehittää kuvaamistani omaperäiseen ilmaisuun tässäkin hommassa, mitä se sitten ikinä sitten tarkoittaakin?
Nyt kuitenkin muutamat kokeilu jutskat tänne talteen.
Melkoisen hankala oli löytää talvisesta luonnosta kuvausaiheita, kokemus ja mielikuvitus tietysti olis jeesannu....mut eiköhän tämä tästä =)
11 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon uudesta putkesta ja onnistuneista koekuvista. Itsellänikin on makron hankinta mielessä, ennen kesää pitäisi saada joko 150mm ta. 180mm makro. Oi kumpa minulla olisi jo ttiistaina ollut tuo 180 millainen, niin olisin suunnannut sen poikkeuksellisen kauas makroksi. Näissä kiinteissä makroissa ei ole juurikaan vääristymiä, jotka nyt haittasivat komeetan kuvaamista. Joka tapauksessa, kyllä ne minunkin makrokohteet tulee olemaan lähellä. Mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä luovaa keksit uudella putkellasi.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut uudesta! Saat varmasti hienoja kuvia makron kanssa!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää.. Ajattelin itsekin hankkia seuraavaksi lyhyehkön tele-makro-lasin lähikuvausta ja muotokuvia varten. F2.8 riittää hyvin full frame -kennon kanssa myös muotokuvaukseen. Tämä hankintasi sai kuumeen taas uudelle tasolle!

  Terveisin,
  Teemu, Digikuvaaja.net

  VastaaPoista
 4. Juu tattista vaan. Älkää sitten soittako poliisia tai ambulanssia jos liikutte keski-uudenmaan mettissä....en oo vahingoittunu tai kännissä, jos makaan heinikossa liikkumattomana ---> leppäkerttu nyt vain päätti poseerata mulle juuri siinä kohtaa =)

  VastaaPoista
 5. Mahtava linssi. Kuvat näyttävät oikein hyviltä. Ilmeisesti ihan hintava peli? Onnittelut hankinnasta ja hyviä kuvauskohteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojuuh, maksoihan tuo meikäläisen mittapuussa ihan helvetisti, mutta uskoisin että oli ihan hyvä ostos...
   Entinen työkaveri tuppas aina sanomaan, "ei se oo kallista jos on rahaa" :D

   Poista
 6. Samaa lasia olen miettinyt. Ei muuta kuin makroilemaan ja kuvat tänne bloggeriin meidän iloksi.

  VastaaPoista
 7. Makroilu vie mennessään ja kyllä ne ihmisetkin pikkuhiljaa tottuu meihin mahallaan möyrijöihin!

  VastaaPoista
 8. Hienot makrot olet kuvaillut heti alkajaisiksi.:)

  Makroilu on kiehtovaa.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä.

Kevätpörriäisten heräämisiä.

Jaahas, jos vaikka kirjoittelis tännekin vaihteeksi. Viime raapustuksen välissä satoi koko talven.  Ei kylläkään lunta vaan silkkaa vettä. ...