lauantai 1. lokakuuta 2011

Nikkor 135mm f2.8 Ai

Kaljakorin tuosta kärsi, mutta niin on kärsineen näköinen objektiivikin. Harrastemielessä tämän hommasin, ihka ekan aidon nikkorin. Ihmetellä pitää minkälaiset ihmiset tätäkin ovat käsitelleet, obiskan etulinssi on aika hurjan näköinen, aivan kuin olisi jossain veneenpohjalla pyörinyt.
Homettakin tästä löytyy yllätys yllätys, ei tuo kyllä sinänsä yllättänyt. Aukonsäätörenkaaseen vaihdoin rasvat kun ratisi aika kuivan oloisesti. Samalla kun avasin obiskaa puhdistelin osia topsipuikolla varovasti.

Objektiivia oli myös kolhittu tai pudoteltu, takalinssin päällä oleva metallilieriö oli saanut osumaa ja tarkennus takkuili. Viilasin varovasti vääntynyttä kohtaa ohuemmaksi ja nyt tarkentaa tosi herkästi. Ihmetellä täytyy objektiivin piirtoa vaikka etulinssi on mitä on.
Takalinssissä on vähän alkavaa hometta, senkin saisi varmaan pois, jos keksisi kuinka tuon kiristysrenkaan saa auki, oli melko tiukan oloinen ja päätin olla enempää murjomatta.
Ohessa muutama kuva "potilaasta" ja pari testikuvaa.

Muoks. lisäsin bokehista kuvan (ei mairittele)
Croppi

135mm   ISO160   f11   1/160s

Croppi
135mm   ISO160   f11   1/160s

nikkor1
nikkor2nikkor3

nikkor4

nikkor5

nikkor6

nikkor7

nikkor8

nikkor9

nikkor10

4 kommenttia:

 1. Onnea uudelle vanhalle obiskalle, tosi tarkkoja ja sävykkäitä kuvia näkyy tulevan, vaikka on tota ajan patinaa kertynyt:)

  VastaaPoista
 2. Joo dänksistä vaan, pitää tämän kanssa käydä kuvailemassa, aina näiden kanssa jotain uutta oppii.

  VastaaPoista
 3. Vanhassa vara parempiin kuviin.
  Itselläni on macro-palkeessa yli 60-vuotta vanhoja opiskoja.
  Leica ja Schneider merkkisiä. Kuvia syntyy kun vain laiskuudelta saa vallan pois...!

  VastaaPoista
 4. Jep, kyllä nämä wanhat manuaalit on kuitenkin oikeiden objektiivien tuntuisia noihin nykyajan muovirempuloihin verrattuna ; )

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä.

Kevätpörriäisten heräämisiä.

Jaahas, jos vaikka kirjoittelis tännekin vaihteeksi. Viime raapustuksen välissä satoi koko talven.  Ei kylläkään lunta vaan silkkaa vettä. ...