lauantai 1. lokakuuta 2011

Poikani.

Sarjassame "diy-viritykset part1" tänään pääosassa poikani Tommi.
Hommasin Ai-sarjan Nikkorin 135mm f 2.8 kaljakeissin hinnalla, hain lasin kotiin, obiska kameraan ja kamera monopodiin ja "PLÄTS" otin kuvan.
Mulla ei vieläkään oo ulkoista salamaa, käsittämätöntä mikä saamattomuus miestä vaivaa? No rahanpuute on alituinen riesa eikä tohtisi aivan mitä tahansa skeidaa ostaa....taitaa vaan olla pakko tässä vaiheessa?

No obiska on maailmaa nähnyt, etulinssi on naarmuilla eikä vastavaloon pimeällä kuvaamista kannata edes haaveilla mutta muuten lasi on ihan ok. Ei mikään dimangi mut skulaa tiätsä?
Ihmeekseni katselin tuotosta ja suht skarppihan toi lasi on, kunhan saa tarkennetua kohdalleen.135mm  ISO 100  f2.8  1/60s4 kommenttia:

 1. aika jännää, niinkuin Pasilassa sanotaan, joo, arvaan, mikä on se käpistelty versio. Tuli kanssa tuhlattua vähän säästönsä sellaseen Zeiss linssiin 50mm f1,7, kun sitä kehuttiin jossain teräväpiirtoiseksi. Tää oli kyllä maanantaikappale tai sitten en osannut tehdä säätöjä kunnolla. Eipä se nyt hirveitä kustantanut, hyvän kameralaukun hinnan.

  VastaaPoista
 2. Oon katsellut sinun kuviasi, ja aikas huikean teräviä ja sävykkäitä kuvia oot kyl napsinu. Epäilemättä sellaisia saa myös tuolla zeissillä, eikös sen voi huollattaa jos on takuuta tms? Mulla menee säästöt melkein kädestä suuhun periaatteella, ajan kanssa säästämällä saa aina jotain kasaan. Mun tekis mieli kanssa valovoimaista laatuoptiikkaa ja siihen oonkin säästellyt jonniinaikaa roposia.
  Ootkos muuten pelannut loittorekaiden kanssa? Hankin tuohon 135mm nikkoriin kylmän loittosatsin kympillä ;), ja ajattelin näin alkuun tutustua aiheeseen tällaisella halvalla lähestymistavalla, eli manuaalisesti.

  Setissä pitäisi tulla 10mm + 15mm + 30mm palat, osaatko antaa nöösille vinkkiä että mitä paloja kannattaa kokeilla ja mitkä kombot on sulla toiminut?
  Objektiivina mulla on tuo 135mm f2.8 nikkor Ai, mutta oon ajatellu hankkia 50mm kiinteän kanssa. 85mm:kään ei ole pois suljettu vaihtoehto.

  Niin ja tietty jos joskus satun äkkirikastumaan (hyvin epätod.näk.) niin sitten af:nä koko hoito.

  VastaaPoista
 3. Se zeissi oli siin sellainen vanha, soviterengas tuli mukana. Ei ole loitto-sarjoja, mutta sellainen Extension tube jossain pyörii nurkissa, en ole sitä paljoa käyttänyt. Ajattelin kyllä jonkun halvan sarjan hommata talveksi, lumikiteiden kuvaus kiehtoo.
  Eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka lotossa voittais:)
  Pikkuhiljaa niitä obiskoita kertyy - toivon mukaan, seuraava hankinta mulle on Canon 300mm f 4 L, vaan se maksaa käytettynäkin maltaita.

  VastaaPoista
 4. Onpas sulla Manteli loittosarja, se on just englanniksi "extension tube", eli loittorengas. Niitäkin on monenlaisia, merkkiloitot joissa kulkee sähköt (välittää tiedot kameran ja obiskan välillä) on kalliimpia.
  "Kylmässä" loittorenkaassa ei kulje sähköä/ informaatiota, jolloin käytettävässä objektiivissa olisi hyvä olla aukonsäätörengas.
  Mutta mikään loittorengas ei voita aitoa macro-objektiivia kuvanlaadussa, näin oon antanut itseni ymmärtää, voin toki olla väärässäkin.
  Hyvälaatuinen macro vaan tekee hurjan reiän lompakkoon :D
  Canonin 300mm bjektiivista sen verran että olisi varmasti huippulaatua ja menisi oikeaan osoitteeseenkin, toivottavasti saat sen pian ;)

  Laitetaan ensi talven teemaksi "lumi ja jää". Onpahan joku mielekäs tavoite ja hauskaa puuhailua kameraharrastuksen ympärillä, kivaa!!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä.

Kevätpörriäisten heräämisiä.

Jaahas, jos vaikka kirjoittelis tännekin vaihteeksi. Viime raapustuksen välissä satoi koko talven.  Ei kylläkään lunta vaan silkkaa vettä. ...