lauantai 16. marraskuuta 2013

Työkalu valokuvaajille.

The photographers ephemeris, on hieno ohjelma valokuvaajille. Ohjelma näyttää kuun ja auringon nousut ja laskut kalenteripäivän mukaan. Ohjelmaan voi lisätä omia mielipaikkoja, karttapohja on googlemaps.
Kalenterista löytyy kaikkea muutakin mukavaa tietoa, aikavyöhyke päivittyy automaattisesti.
Ainakin itse koen softan hyödylliseksi itselleni, helpottaa hieman kuvausreissun suunnittelua esim. auringonlaskun tai -nousun suhteen.
Softa on ilmainen, ja sen voi ladata Täältä.
Ohjeman voi ladata myös Iphoneen ja Androidiin, windowsiin ei yllätys yllätys mahdollisuutta suoda.

7 kommenttia:

 1. Hmm, mielenkiintoista. Täytyypä tutustua, kun kerran MacBook on tullut hankittua.

  VastaaPoista
 2. Täytyy kokeilla, tässä näkyy myös kuun aikataulut! Minulla on android-kännykässä SunCalc asennettuna. Se kertoo vain auringon tiedot kartan avulla. Tämä TPE näyttää näköjään myös auringon/kuun korkeuskulman. Huonena aurinko kiipeää jopa 10½ astetta horisontin yläpuolelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Katsopa Tapsa tämä video, kertoo paljon miten tuota ohjelmaa voi käyttää.

   http://photoephemeris.com/moonrise-photography-the-moon-in-the-landscape

   Poista
 3. Ahaa, tuo osaa myös topografian jollakin tarkkuudella. Meillä kohtalaisen pienet korkeuserot yhdessä puustoisuuden kanssa tekee vähän kiusaa, uskoisin.
  Oletko testannut käytännössä? Tänään oli hieno keli ainakin alkuillasta, liikkuvia pilviä, kuu aika mukavalla korkeudella 18 tienoilla ja juuri täydenkuun aika. Minulla ei ollut kameraa matkassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo kerenny, kaikenmoista muuta tauhkaa haittaa harrastamista. Meinasin että menen joku iltayö tms. kuvaamaan linnunrataa ja maalaamaan valolla jotain mitä en vielä tiedä? Olisiko mahdollista saada susta seuraa, meinaan mörkö tykkää jos sillä on reilusti syötävää ;D

   Poista

Kiitos käynnistä.

Kevätpörriäisten heräämisiä.

Jaahas, jos vaikka kirjoittelis tännekin vaihteeksi. Viime raapustuksen välissä satoi koko talven.  Ei kylläkään lunta vaan silkkaa vettä. ...