sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Augustin hauta ja valon ihmeitä.

Kaverin kanssa poikettiin Suomenlinnassa, diy-pajan teemana valomaalaus. Tykit otettiin maalitauluksi ja pimeän turvin alettiin sutia. On se kivaa puuhaa, tosin koomisen ja arvelluttavan näköistä, ainakin muutamien ohikulkijoiden kommenteista päätellen. Eräskin neito kysyi uteliaana, "anteeks, mutta mitä tässä tapahtuu?". Pakistanilaisten näköiset turistit tahtoivat nähdä lähempää, ja kun sitten näkivät idean, kuului "aaaa, interesting, very interesting"!

Tykin tekoon tarvitsi +20 valotusta... tai pitäiskö sanoa maalausta, Augustin hauta tuli vain neljää kuvaa ja kaverin otsalamppua lainaten. Haastavinta hommassa näyttäisi olevan valkotasapainon kanssa pelaaminen, taustan taivaalle saa olla omansa ja itse maalaus tarvitsee viileämmät sävyt.
Valon annostelussa oli myöskin opettelua, liian läheltä maalattuna tykin pinnasta muodostuu epätasainen.
Kiitos kaverin tarkan havainnon, alkoi homma sujumaan ja saatiin "työt" tehtyä kunnialla.

Kustaan miekan salmessa meitä ilahdutti SiljaLine, vaikuttavan näköinen alus varsinkin kun sitä voi melkein koskettaa, niin läheltä rantaa se purjehtii.
Mukava reissu kaikin puolin.1 kommentti:

  1. Hyvässä maalissa tykki ja varsinkin kovanaama! Tykin taustalla pilvet värjäytyy pahasti tykistön aiheuttamiin väreihin. Uusia mielenkiintoisia näköaistimuksia ja -kulmia.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä.

Kevätpörriäisten heräämisiä.

Jaahas, jos vaikka kirjoittelis tännekin vaihteeksi. Viime raapustuksen välissä satoi koko talven.  Ei kylläkään lunta vaan silkkaa vettä. ...